Bymiljøpakken

Tom Kalsås og Dagny Synnanå Hausken ble de første syklistene på Sykkelstamvegen mellom Sørmarka og Asser Jåttens vei etter åpningen.

Her blir det nye strekket på Sykkelstamvegen tatt i bruk for første gang etter åpningen

Snoren er klippet for Asser Jåttens vei-Sørmarka.

Onsdag 26. april 2023 klippet varaordfører Dagny Synnanå Hausken i Stavanger og statssekretær Tom Kalsås i Samferdselsdepartementet snora for å markere at delstrekket mellom Asser Jåttens vei og Sørmarka er åpent.

Strekningen er 1,7 kilometer lang og kobles sammen med Asser Jåttens vei-Sandnes grense. Det betyr at vi nå har Sykkelstamveg som strekker seg nesten seks kilometer fra Sørmarka i nord til Sandnes grense i sør.

>> Lurer du på hvordan du kan benytte deg av den åpnede delen av Sykkelstamvegen? Se vår guide ved å klikke her.

Etter taler og snorklipping kunne Sykkelstamvegens seks kilometer lange strekning benyttes. Dette ble markert ved at en lang rekke oppmøtte satte seg på setet for å teste den nye veien.

Resten av Sykkelstamvegen skal forhåpentligvis stå ferdig i 2025. Delene videre sørover til Oalsgata i Sandnes er planlagt ferdig i 2024, mens det siste strekket – Schancheholen-Sørmarka – etter planen skal åpnes i 2025.

Tom Kalsås og Dagny Synnanå Hausken klippet snora for å markere at Sykkelstamvegen mellom Sørmarka og Asser Jåttens vei var åpnet.

Tom Kalsås og Dagny Synnanå Hausken klippet snora for å markere at Sykkelstamvegen mellom Sørmarka og Asser Jåttens vei var åpnet.