Bymiljøpakken

Åpning sykkelstamveien

Første hele sykkelstamveimil er klar!

Tirsdag 21. mai åpnet samferdselsminister Jan-Iver Nygård sykkelstamveien fra Oalsgate til Sandnes grense.

Med seg på åpninga hadde samferdselsministeren fylkesordfører Ole Ueland, Sandnesordfører Kenny Rettore, Stavangerordfører Sissel Hegdal Knudsen og Solaordfører Janne Stangeland til å formelt klippe snora. Vegvesenet stilte med utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik, assisterende veidirektør og Ove Myrvåg.

Lura skolekorps spilte opp, og det var en lystig stemning i sola langs motorveien. Det var tydelig mange syklister som hadde gledet seg til at strekningen skulle åpne slik de kunne få strakere sykkelvei til jobb og ærend.

Lura skolekorps

Lura skolekorps spiller opp

>> Lurer du på hvordan du kan benytte deg av den åpnede delen av Sykkelstamvegen? Se vår guide ved å klikke her.

Hele 4,2 kilometer med sykkelstamvei ble åpnet på markeringa, og nå er ti sammenhengende kilometer klappet og klar for syklende. Fra Oalsgata i Sandnes kan man nå kjapt og effektivt sykle til Forus, SUS og UiS – og tilbake.

Godt oppmøte

Godt oppmøte på den store dagen.

Siste del av sykkelstamveien, sjarmøretappen fra Sørmarka til Mosvatnet, er under arbeid og er forventet å være åpen i 2026. Da vil man kunne sykle fra sentralt i Stavanger ved Kiellandsmyrå til Oalsgate i Sandnes uten hinder og forstyrrelser – med avkørsler til det meste i mellom.

Og vi er i gang!

Sissel Hegdal Knudsen

Stavangerordfører Sissel Hegdal Knudsen tester sykkelstamveien.

Tom Kalsås

Statssekretær Tom Kalsås er glad for en vellykket åpning av den flotte sykkelstamveien.