Bymiljøpakken

Tananger: Endelig er det lys i Midgardsparken

Et lite lysprosjekt for Bymiljøpakken med stor betydning for nærmiljøet på Tananger.

Første desember var naboer, Tananger skolekorps, Sola kommune, ordfører Tom Henning Slethei, Bymiljøpakkens sekretariat og flere samlet i Midgardsparken for å feire at gangveien og lekeplassen endelig har fått etterlengtet belysning.

Tidligere har beboere vært nødt til å bruke lommelykt på vei gjennom parken. Nå er det fint og lett å se hvor man går.

– Prosjektet koster Bymiljøpakken 1,7 millioner kroner, så det er ikke stort. Men det er ikke tvil om at det bidrar med sitt her, sa Sola-ordfører Slethei – som også sitter i Bymiljøpakkens styringsgruppe – til de oppmøtte.

Imellom gløgg, bål, engasjerte naboer og korpsmusikk fikk Tananger-buen Slethei oppleve på nært hold hvor fint det har blitt i Midgardsparken.

– Jeg er imponert! Der det tidligere var mørkt og trist, har det blitt flott og koselig. Dette er et nærmiljøtiltak som alle kan sette pris på. Vi kan takke blant andre Bymiljøpakken og prosjektleder Helga Aareskjold Gjøse i Sola kommune for resultatet her, sa Slethei.

Sola-ordfører og Tananger-bu Tom Henning Slethei.

Sola-ordfører og Tananger-bu Tom Henning Slethei.

Som tanangerbu benyttet han også anledningen til å dra fram en god, gammel forkortelse fra hjemstedet, som passer godt til dette prosjektet: «TTT»

– Trygge, trivelige Tananger.

Midgardsparken ligger bak Skibmannsvegen på Tananger og benyttes av både voksne og barn i området – til tur og lekeplass.

Tananger skolekorps

Tananger skolekorps