Bymiljøpakken

Norges flotteste sykkelveg er åpnet

Norges flotteste sykkelveg er Sykkelstamvegen. Strekningen mellom Asser Jåttens vei i Stavanger og Sandnes grense ble åpnet onsdag 2. september.

Det var samferdselsminister Knut Arild Hareide som klippet snora og åpnet vegen, sammen med utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og fylkesordfører Marianne Chesak.

Statsråd Hareide var begeistret for den nye Sykkelstamvegen, som er et av de store og viktige prosjektene i Bymiljøpakken.

– Dette prosjektet treffer hjertet mitt, fordi det handler om både miljø og trafikksikkerhet. Vi ønsker at enda flere skal velge sykkel, sa Hareide, som selv er en ivrig syklist.

Det var statsråden som omtalte Sykkelstamvegen som Norges flotteste, og fylkesordfører Marianne Chesak var like imponert, og takket spesielt Hareide for at staten har betalt for hele Sykkelstamvegen.

Trygg hovedvei for syklister

– Ikke en krone kommer fra bompenger, så tusen takk for at dere har betalt for Sykkelstamvegen, sa fylkesordføreren.

Hareide selv poengterte at det var riktig å bruke penger på at syklistene skal sykle trygt og på gode sykkelveger.

Sykkelstamvegen er ikke som en helt vanlig sykkelveg. Det er en høystandard sykkelveg, der syklister ikke kommer i konflikt med annen trafikk.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Kari Smådal Turøy forklarte fordelen med Sykkelstamvegen: – Her kan du sykle raskt og trygt, akkurat som på en hovedveg for bil.

– Det er fantastisk å se et prosjekt som dette i virkeligheten! Når hele Sykkelstamvegen er ferdig blir det en opplevelse å sykle mellom Stavanger og Sandnes, sa Marianne Chesak.

Sykkelstamvegen skal bli totalt 13 kilometer lang og går mellom Stavanger og Sandnes til Forus. Den nyåpnede strekningen er på nesten 4 kilometer. Om noen år er hele strekningen ferdig, og reisetida på sykkel mellom Stavanger og Forus kan bli halvert fra 30 minutt til bare et kvarter.