Bymiljøpakken

Illustrasjon av Bussveien inn i Sandnes sentrum. Foto: Asplan Viak

Grønt lys for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten i Sandnes

Byggingen starter til høsten hvis alt går som planlagt.

Reguleringsplanen for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten ble enstemming vedtatt i Sandnes kommunestyre mandag 14. mars.

– Jeg mener det samme som ordføreren i Sandnes: det er en sann glede at planen endelig er enstemmig vedtatt. Jeg berømmer de som har jobbet iherdig med planen over en rekke år nå. Sammen med kommunen har vi funnet løsninger som gjør at vi nå er klare for byggefasen av prosjektet. Dette prosjektet er viktig for utviklingen vi nå ser i Sandnes, og en avgjørende brikke for å ferdigstille Bussveien mellom Stavanger og Sandnes, sier enhetsleder i Bussveien, Harald Bøhn, til rogfk.no.

Den cirka fire kilometer lange bussvei-etappen fra Kvadrat til Ruten er delt inn fire prosjekter. Det første vi gjør er å flytte verneverdige hus i Strandgata nærmere sjøen for å få plass til Bussveien. Selve byggingen av Bussveien starter høsten 2022,  i Sandnes sentrum. I løpet av 2023 starter vi også byggingen på de andre delprosjektene.

Bussveien er finansiert av Bymiljøpakken.

Her kan du se en video av bussvei-strekningen som skal ferdigstilles i løpet av 2026.

I forkant av behandlingen i Sandnes kommune har Rogaland fylkeskommune informert om hvordan planen berører innbyggere langs Bussveien i dette området. Dette, detaljer om oppstart, husflytting og andre forhold i planen, kan du lese mer om i denne artikkelen.