Bymiljøpakken

Gratulerer med pumptrack, Sandnes!

Sandnes kommune åpnet sin splitter nye pumptrack.

Styremedlem i Bymiljøpakkens styringsgruppe og ordfører i Sandnes, Stanley Wirak, fikk gleden av å klippe «snora» – som for anledningen var en sykkelkjetting – da pumptrackbanen i Sandvedparken ble åpnet 11. november.

Sparebankstiftelsen, Rogaland fylkeskommune, spillemidler og Sandnes kommune sto bak finansieringen av selve banen. Bymiljøpakken har betalt for belysning ved, til og fra banen. Nygaard har gjort arbeidet.

– Det er flott å få et anlegg som kan bidra til at både store og små kan kose seg, utvikle idrett og holde seg i bevegelse, sier Wirak.

Banen i den sentrumsnære Sandvedparken måler nesten 500 kvadratmeter asfaltdekke, og er designet for å få mest mulig fart og moro ut av terrenget.

Den ligger ved Kvellurveien (like ved den etablerte hovedlekeplassen i Sandvedparken og rett sør for kafeen) og er åpen for alle.

Pumptrack i Sandvedparken.

Dette er pumptrack:

Pumptrackbaner kommer i ulike former og fasonger, men en ting har de til felles. De skaper trivsel og glede, og kan brukes av alle som trives med og på sparkesykkel, rulleskøyter, skateboard eller sykkel.

På pumptrackbaner handler det om å komme opp i en viss fart, og å holde den oppe gjennom hele løypa. Her er det nemlig både svinger og en rekke småbakker som må forseres. Derfor blir både mot og balanse utfordret – samtidig som læringskurven går rett til værs. Ikke rart de ofte blir som en magnet på både barn, unge og voksne.

Fakta:

  • Arbeidet blir utført av entreprenør Nygaard AS.
  • Banen er finansiert av kommunale midler, Sparebankstiftelsen SR-Bank, Rogaland fylkeskommune, spillemidler og Bymiljøpakken (belysning).