Bymiljøpakken

Vibeke Garden får sykkelservice på Forus Nord.

Vi feiret med syklister og sykkelservice: – Den nye sykkelveien er fantastisk

Sykkelveien under høyspenten på Forus Nord er ferdig. Det markerte vi med sykkelservice og smågaver til syklister og andre forbipasserende.

Torsdag 28. april samlet Bymiljøpakken, HjemJobbHjem og Bike Brothers seg på Forus Nord-området for å feire at sykkelveien som strekker seg gjennom nesten hele området er ferdig. Bike Brothers sto for sykkelservice og Bymiljøpakken og HjemJobbHjem delte ut smågaver og slo av an prat med forbipasserende.

Blant syklistene vi traff på, var Vibeke Garden. Etter at den nye sykkelveien sto klar, har hun brukt den hyppig til og fra jobb.

– Den nye veien gjennom her er fantastisk, slår hun fast mens hun får service på sykkelen sin.

Prosjektet er et samarbeid mellom Bymiljøpakken, Forus Næringspark, Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune og Sola kommune.

Den nye sykkelveien strekker seg fra krysset mellom Røynebergsletta og Traktorveien, ved Uno X, og gjennom Forus Nord-området til Lagerveien. Den strekker seg også vestover mot Kanalvegen. (Se kart nederst i artikkelen)

Bymiljøpakken jobber for å legge til rette for at flere skal kunne – og ville – velge beina, sykkelen eller kollektivtransport framfor bilen oftere. Sykkelveien på Forus Nord er ett av veldig mange tiltak som er finansiert av Bymiljøpakken for å bedre framkommeligheten og bymiljøet på Nord-Jæren.

Vibeke Garden får sykkelservice på Forus Nord.

Vibeke Garden får sykkelservice på Forus Nord.