Bymiljøpakken

Åpning av heisen mellom Jernbanelokket og Stavanger stasjon. Barnehagebarn og Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun var de første som fikk teste heisen i bruk.

Endelig kan alle komme seg rett fra Jernbanelokket til Stavanger stasjon

Heisen som forbinder de 7,5 høydemeterne mellom Stavanger stasjon og Jernbanelokket er endelig klar for bruk.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun og Vassøy barnehage hadde æren av å stå for den offisielle åpningen av den etterlengtede heisen mellom Stavanger stasjon og Jernbanelokket.

Her har det kun vært bratte trapper tidligere, og reisende som ikke har kunnet gå i trappa, enten de har hatt med seg mye å bære eller de har brukt rullestol eller vogn, har vært nødt til å bevege seg rundt for å transportere seg mellom stasjonen og Jernbanelokket.

Torsdag 8. juni kunne altså Stavanger-ordføreren og barnehagebarna være de første som tok i bruk heisen.

– Denne heisen er finansiert av Bymiljøpakken og er blant flere tiltak som gjør det elettere å komme seg rundt til fots, på sykkel eller med buss eller tog, sa Nordtun foran de oppmøtte.

Heisen er åpen hele døgnet og tilgjengelig for alle. Den forenkler veien mellom «etasjene» Stavanger stasjon og Jernbanelokket, enten du har rullestol, barnevogn, sykkel, er dårlig til beins eller har mye å bære på.