Bymiljøpakken

1 krone billetten for nye busspassasjerer

I ukene før og etter 1. oktober gir Rogaland fylkeskommune og Bymiljøpakken deg en gyllen mulighet til å prøve bussen så mye du vil i hele Rogaland.

Det betyr at du kan reise så mye du ønsker i én time for 1 krone per gang. Det gjelder enten det er med buss i hele Rogaland, hurtigbåten mellom Hommersåk og Stavanger og HentMeg-tjenesten i Sauda. Tilbudet varer fra og med mandag 24. september til og med søndag 7. oktober.

Ønsker varig endring

– Vi ønsker å skape en varig reisevaneendring hos så mange som mulig, derfor tilbyr vi denne ordningen. Målet er at flest mulig vil teste ut å reise kollektivt, og at det vil gi en positiv opplevelse. Gjennom å bruke app-en til å kjøpe billett gjør også de nye passasjerene seg kjent med den, forklarer fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal.

Må koste 1 krone

For å hindre hackerangrep, blokkerer app-en for muligheten til å ha en billettpris på 0 kroner. Det er derfor billetten må koste 1 krone for hver gang du reiser. Bruk av app-en gir også oversikt over antallet nye reisende i perioden, som er viktig for å ha nok busser tilgjengelig.

Flere busser og hjelp å få

Kolumbus skal ha folk ute på de viktigste holdeplassene i Stavanger og Sandnes for å hjelpe nye reisende i denne perioden. På kundesenteret settes alle tilgjengelige ressurser inn for å svare på spørsmål, for eksempel om bruk av app-en. Det settes også inn flere ekstrabusser både uken før og etter oppstarten av bomringene 1. oktober.

Slik fungerer ordningen:

  • Last ned appen «Kolumbus Billett» i din app-butikk. Her er det mulig å kjøpe billetter med bankkort eller Vipps.
  • 1-kronesordningen er et tilbud til de som ønsker å prøve ut bussen som ny reisemåte. Det blir ikke åpnet opp for tilbakebetaling av allerede kjøpte periodebilletter.
  • Det er bare i billettapp-en at enkeltbilletten vil koste 1 krone. Du vil fortsatt betale fullpris om du kjøper billett om bord, i billettautomaten eller i skranken.

Les mer om hvordan du  kjøper billett i mobil-appen
Bruk  reiseplanleggeren på nettsiden til Kolumbus for å finne busstider.
Du kan også laste ned flere mobil-apper som kan hjelpe deg:

Kolumbus Reise – hjelper deg med å finne reiserute mellom A og B.
Kolumbus Sanntid – gir deg oversikt over hvor bussene er og når den kommer til holdeplassen.